JuuNoo's missie

De bouwwereld veranderen
naar een duurzame markt
waar hergebruik de norm is

JuuNoo maakt duurzaam bouwen financieel voordelig

afval metalstud gyproc

In de komende 100 jaar zal onze wereldbevolking groeien tot 12 miljard mensen. Al deze mensen hebben nood aan huizen, scholen, kantoren, …

De huidige constructiemethodes hebben een immense ecologische impact en zijn verantwoordelijk voor de grootste hap uit het budget van een modaal gezin. De impact en kost stijgt nog verder omwille van globalisatie en onze hypersnelle samenleving. Hierdoor veranderen gebouwen en ruimtes steeds vaker.

“Wij willen ervoor zorgen dat duurzaam bouwen de norm wordt door het gewoon te doen.”

Om zowel onze planeet te beschermen en een groeiende bevolking aan te kunnen zullen we architectuur totaal moeten heruitvinden. De principes van circulaire economie zijn hierin cruciaal om de ecologische noodzaak te combineren met de economische realiteit. JuuNoo geeft u de mogelijkheid om dit in de praktijk te realiseren voor compartimentering van ruimtes, waarbij groei of aanpassingen niet telkens moeten leiden tot meer bouwafval en kosten.

circulaire economie juunoo

founder Chris van de Voorde over zijn visie,

geprutst met houten planken en ruimteraketten

ruimterakketten Juunoo

“Ik wil niet dat mijn kinderen mij ooit zeggen: Papa, je wist ervan. Wat heb je eraan gedaan?”

“Ik keek met mijn zoon onlangs naar de lancering van de Falcon Heavy, de ruimteraket van de Elon Musk. Hij maakte als eerst raketten die weer op aarde landen. Als nu iemand het in zijn hoofd haalt om een raket te maken, kunnen ze onmogelijk anders dan ook met herbruikbare raketten te werken: SpaceX heeft de spelregels veranderd, de maatstaf bepaald. Dat wil ik ook doen.”

“Ik werkte zeven jaar lang als hoofd R&D bij beMatrix, een bedrijf dat een wandsysteem uitdacht voor standenbouwers dat overal gebruikt wordt op evenementen en beurzen. Zo’n wand is snel gebouwd, is herbruikbaar en ziet er top uit. Wetende dat 40% van het afval op deze planeet bestaat uit bouwafval vroeg ik me af: waarom bestaat er geen gelijkaardig systeem voor binnenwanden?”

“Ondernemen zit mij in de genen, dus voor mij is zelf iets starten de manier om impact te hebben. Ik zag de paralellen tussen de standenbouw en de markt voor interieurwanden: iedereen wil kostenefficiënt en duurzaam bouwen, maar toch wordt er geprutst met stalen profielen en houten planken die altijd maar opnieuw wordt geplaatst en afgebroken. Dat kon beter, vond ik. Gesterkt door de principes en methodologie die ik had geleerd, ontwikkelde ik mijn eigen herbruikbare tussenwand.”

“Als ik het financieel interessanter maak om voor een herbruikbare wand te kiezen, dan ben ik ervan overtuigd dat mensen die keuze zullen maken.”

“Weet je, als je naar de feiten over global warming kijkt, kun je twee dingen doen. Of je denkt ‘dat is heel erg’, haalt je schouders en verder niks. Of je doet er iets aan. Ik wil niet dat mijn kinderen mij ooit zeggen ‘Papa, je wist ervan. Wat heb je eraan gedaan?’ en dat ik hen het antwoord schuldig moet blijven. Daarom heet mijn bedrijf ook JuuNoo, naar mijn kinderen, Juul en Noor. Het is een goeie reminder aan waarom ik het allemaal doe.”

join the JuuNoo-team

We zijn een jong en dynamisch team en bij elk van ons zit de typisch West-Vlaamse ‘osan deure doen’-mentaliteit
in ons DNA verweven. Als team streven we ernaar onze ambitieuze doelstellingen steeds te behalen,
maar we voorzien zeker ook momenten om onze successen te vieren.

Naast je loon kan je als deel van het JuuNoo-team rekenen op leuke extralegale voordelen,
m
aar we vinden het eigenlijk vooral belangrijk dat je je volledig kan uitleven in je job en
trots bent op het feit dat je helpt meebouwen aan een circulaire economie.

We zijn momenteel keihard aan het groeien en staan daarom
te popelen ons 5-koppige team verder uit te breiden.

Ontdek hier onze openstaande vacatures

meet the JuuNoo-team

Chris Van de Voorde

– Founder

Chris Van de Voorde richtte JuuNoo op in 2016, niet enkel met winst al doelstelling, maar ook met de bedoeling mee te bouwen aan een duurzame toekomst voor zijn kinderen, Juul & Noor (=JuuNoo).

Hij ontwikkelde het herbruikbare JuuNoo wandesysteem, dat het mogelijk maakt ruimtes slim en flexibel in te delen.

Lucas Wyffels

– Projects and R&D

Lucas was JuuNoo’s eerste medewerker nadat hij Chris al tijdens zijn studies bijstond bij het ontwikkelen van de allereerste types JuuNoo-kaders. 

Hij begeleidt lopende projecten, en staat in voor de verbetering en ontwikkeling van nieuwe JuuNoo-producten.

Thomas Vandendriessche

– Business Developer

Thomas heeft zijn strepen al verdiend in Sales en Business Development, en startte in december 2019 bij JuuNoo.

Hij begeleidt nieuwe en bestaande klanten bij het uitwerken van hun ideeën en projecten en werkt op strategisch niveau salesplannen uit.

Jessie Dhondt

– Marketing

Jessie staat in voor de implementatie en uitwerking van het strategische marketingaspect. ze krijgt hiervoor ondersteuning van verschillende freelancers.

Kelly Debaere

– Inside Sales

Kelly is Chris’ meest recente aanwerving en is de ‘stem’ van JuuNoo. Ze heeft een pak ervaring binnen Inside Sales en helpt klanten enthousiast telefonisch verder.

Word jij onze nieuwe collega?

– Demo-projectleider / Business Developer

Spreekt een job binnen JuuNoo je wel aan? Zie je jezelf wel passen binnen onze gezellige bende en hoef je niet meer overtuigd te worden van de voordelen van duurzaam bouwen? We kunnen de versterking zeker gebruiken en zijn momenteel op zoek naar een Business Developer en Demo-projectleider!

Neem snel een kijkje naar onze openstaande vacatures, we kijken er al naar uit je te ontmoeten!